Тренировка за гръб на Радослав Ангелов

Тренировка за гръб на Радослав Ангелов

Казвам се Радослав Ангелов, роден съм 1989 г. Запален съм по културизма от 1993г, когато баща ми ми купи първото списание с културисти. В началото правех лицеви опори и коремни преси, а малко по-късно се сдобих с две гирички от по 500 грама и вече можех да помпам като идолите от списанието.

Още тогава най-силно впечатление ми направи Флекс Уилър и до днес неговата форма е образеца към който се стремя. В основното си образование тренирах свободна борба тъй като само там имах достъп до лежанка и тежести, а и тренировките от борбата ми дадоха голяма основа и двигателна култура, което ми е от голяма полза днес в културизма.

В гимназията вече имаше импровизирана фитнес зала с лежанка, скрипец, тежести и няколко чифта дъмбели. В началото тренирах на сляпо, после започнах да си събирам пари и да си купувам списания за бодибилдинг. Тренировките ми вървяха добре и без да имам някаква представа от възстановяване, постигах резултати. Сега, когато имам представа от нещата, се чудя на собствената си лудост и воля.

 

Радослав Ангелов

 Снимка: Радослав Ангелов

 

Равносметката която мога да направя е, че храната и тренировката вървят ръка за ръка, ние изглеждаме така както се храним. Но въпреки това не трябва да спираме да се трудим в залата, с мисълта че ще компенсираме спестената тренировка с по-малко ядене.

Занимавам се професионално с културизъм от 2010 г., още с дебюта си спечелих сребърен медал в категория Мъже до 70 кг (при лично тегло 63кг), седмица по късно станах победител на квалификацията за национален отбор в категория Мъже до 65 кг.

Това ме мотивира и реших да се подготвя следващата година за участие на Европейското първенство което се проведе в София. На квалификацията за национален отбор през 2011 излязох уверен в успеха си, в категория Мъже до 65кг и това ми изигра лоша шега, класирах се втори, но пак имах право да участвам на Европейското. Излязох на Европейското без никакви надежди, защото вече бях претърпял една загуба, но съдбата ми се усмихна и още с дебюта си на международна сцена спечелих бронзовия медал. Така едва 21 годишен, още младеж (от 18 до 23 години се водят младежи и могат да участват в състезания за младежи) имах медал от Европейско за мъже.

През 2013 година станах републикански и след това балкански шампион по културизъм до 70кг. През 2015 година станах абсолютен шанпион на един от най-престижните турнири в Европа - Loaded Cup и републикански шампион на България до 80 килограма. След това на световното първенство в Испания се класирах 10-ти от 24 човека. През 2016 година на държавното първенство не само, че спечелих първо място в категорията си, но и станах абсолютен шампион на България. Уверено продължавам да вървя по пътя на самоусъвършенстването си. Успехите от изминалите състезания ми служат за основа, върху която се изграждам като спортист и човек.

 

Радослав Ангелов

 Снимка: Радослав Ангелов

 

 

Тренировка за Гръб и Трапец - Основен период

Тренировка за Гръб

УпражнениеСерииПовторения
Набирания (Pullups) 5 До отказ
Пулдаун отпред с широк хват (Pull down) 3 6-8
Гребане с щанга с надхват(Barbell Row) 3 6-8
Пуловер на горен скрипец 3 15
Мъртва тяга (Dead Lift) 5 8

Тренировка за Трапец

УпражнениеСерииПовторения
Повдигане на дъмбели за трапец (Dumbbell Shrug ) 5 15

 

 Радослав Ангелов

 Снимка: Радослав Ангелов

 

Тренировка за Гръб и Трапец - Предсъстезателен период

Тренировка за Гръб

УпражнениеСерииПовторения
Пулдаун отпред с широк хват (Pull down) 5 12-8
Пулдаун отпред с тесен хват (Pull down) 4 10-8
Гребане с щанга с надхват(Barbell Row) 3 8
Гребане на машина с опора на гърдите с подхват 3 8
Пуловер на горен скрипец 3 15
Придърпване на долен скрипец (Seated Cable Rows) 3 10-12
Хипер екстензии (Hyperextension) 3 15

Тренировка за Трапец

УпражнениеСерииПовторения
Повдигане на дъмбели за трапец (Dumbbell Shrug ) 5 15
Повдигане на щанга за трапец (Barbell Shrug ) 3 15

 


Искате ли да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

Научете повече за услугите

 

Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова Вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма, която е:

 

 • Създадена за вашите цели и възможности
 • В съответствие с вашето тренировъчно ниво
 • Съобразена с начина Ви на живот
 • Съобразена със заболявания ако имате такива
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

Трябва да знаете, че няма универсален начин на трениране, който да даде еднакво добри резултати при различните хора. Всеки има различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Затова Вие се нуждаете индивидуална тренировъчна програма съобразена с начина Ви на живот, вашите цели, тренировъчния Ви стаж и свободното време, с което разполагате. Ние може да изготвим специално за Вас тренировъчна програма. За повече информация, пишете ни на лично съобщение в контактната форма, на е-мейл info@4fitness.bg или натиснете върху снимката. 

 

Какво ще получите?

 

 • Описание на тренировъчната програма - какво и как да тренирате. Техника на изпълнение на всяко упражнение.
 • Линк към всяко едно упражнение, как се изпълнява, колко серии и повторения.
 • Времето за почивка между сериите и отделните упражнения.
 • Акцент на определени мускулни групи ако е необходимо.
 • Различни тренировъчни методики.
 • Комуникация и следене на резултатите в рамките на 30 дни

 

 

Научете повече за услугите

 


 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.