Упражнения

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж (Barbell Curl)

Сгъването на ръцете с щанга се смята за едно от най-ефективните упражнения за изграждане на масата на бицепсите. То представлява сгъване на ръцете в лактите, като другите стави остават неподвижни. Старайте се по време на изпълнението лактите да стоят близо до тялото и да не се раздалечават.

Пулдаун отпред/отзад с широк хват (Pull down)

Едно много добро упражнение за мускулите на гърба. Придърпването на горен скрипец е упражнение, което “разширява” гърба. Това е изолиран вариант на набирането на лост.

Кофички за трицепс (Dips for triceps)

Кофичките са упражнение , използвано основно за увеличаване мускулната маса на гърдите и трицепсите.Прави се на успоредка.Ако искаме да наблегнем на гърдите трябва да хванем успоредката по-широко и тялото трябва да е напред.

Кросоувър

Кросоувърът е упражнение за оформяне. За да го изпълнявате ви е необходим портален скрипец. С тово упражнение се оформя вече натрупаната маса в гърдите

Френско (Triceps Extension)

Това е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на мускулна маса . За да го изпълнявате, се нуждаете от лежанка . Щангата за изпълнението на това упражнение е наречена EZ лост. Ширината на хвата е максимално близка до тази на раменете.