Упражнения

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Бицепсово сгъване с щанга от стоеж (Barbell Curl)

Сгъването на ръцете с щанга се смята за едно от най-ефективните упражнения за изграждане на масата на бицепсите. То представлява сгъване на ръцете в лактите, като другите стави остават неподвижни. Старайте се по време на изпълнението лактите да стоят близо до тялото и да не се раздалечават.

Пулдаун отпред/отзад с широк хват (Pull down)

Едно много добро упражнение за мускулите на гърба. Придърпването на горен скрипец е упражнение, което “разширява” гърба. Това е изолиран вариант на набирането на лост.

Кофички за трицепс (Dips for triceps)

Кофичките са упражнение , използвано основно за увеличаване мускулната маса на гърдите и трицепсите.Прави се на успоредка.Ако искаме да наблегнем на гърдите трябва да хванем успоредката по-широко и тялото трябва да е напред.

Гребане с щанга (Barbell Row)

Гребането с щанга e едно от основните упражнения за покачване на мускулна маса в областта на гърба. Упражнението се състои в повдигане на щанга към корема от наклон на тялото напред. Разстоянието между стапалата е такова, че да Ви създава чувство за стабилна опора по време на движението

Кик-Бек

Кик-бека е упражнение използвано основно за оформяне на външните и вътрешните глави на трицепса. Изпълнява се с една или две ръце при наклон напред с дъмбел. Самото движение се състои в разгъване на ръката в лакътната става. Старайте се ръцете Ви да бъдат близо до тялото.