Хранителни добавки

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Осем ползи за здравето от магнезия, които е добре да знаете

Магнезият е минерал от голямо значение за редица процеси в организма. Той е важен за формирането на костите и зъбите, за нормалната мускулна функция, за производството на ензими, за нервната система и психическата устойчивост.

Масло от крил – непознато, но с безпрецедентни ползи

Всеки е чувал за ползите от рибеното масло, но малцина знаят, че маслото от крил го превъзхожда в много отношения. И двете масла съдържат омега-3 мастни киселини, но при маслото от крил те са в пъти повече. Има редица научно доказани ползи от маслото от крил, поради които си заслужава да помислите за неговия прием:

За какво помага витамин б комплекс?

Витамин б комплекс е добавка, която съдържа 8 вида витамини от група В. Всички те играят важна роля в различните процеси в тялото ни. Като градивни елементи за здрав организъм те имат пряко влияние върху нашето енергийно ниво, функционирането на мозъка и клетъчния метаболизъм.

До какво води недостигът на витамин С?

Хапвате ли плодове всеки ден, а свежи салати, зеле и картофи? Храните ли се еднотипно, често с полуфабрикати и сандвичи на крак? Подлагате ли се на строги диети и пропускате ли редовно някое хранене? А имате ли също така лоши навици като тютюнопушене и задължително питие след работа?

Прием на хранителни добавки с калций – какво трябва да знаем?

В тази статия ще разгледаме въпросите какво точно е калций и какво прави за нашия организъм, колко калций трябва да приемате и как най-добре можете да използвате калциевите добавки, за да поддържате здравето си.