Хранителни добавки

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Прием на хранителни добавки с калций – какво трябва да знаем?

В тази статия ще разгледаме въпросите какво точно е калций и какво прави за нашия организъм, колко калций трябва да приемате и как най-добре можете да използвате калциевите добавки, за да поддържате здравето си.

Колко време е необходимо да се пият витамини от А до Я, за да подействат?

Витамини от А до Я са пълни с още повече полезни за здравето хранителни вещества от всякога и сега е моментът да разберете колко скоро този продукт с мултивитамини ще започне да оказва положителното си въздействие върху организма. Ето някои бързи факти, с които да започнете:

Правилен прием на колаген: Какъв колаген да изберем

Какво е колаген и какво представлява? Просто казано, това е структурен протеин, който участва в много жизненоважни процеси в тялото. Общо около 28 вида колаген могат да бъдат преброени в тялото, но три са най-важните. Именно те са отговорни за това кожата ви да е еластична, ноктите ви да са дълги и здрави, косата ви да е блестяща, ставите ви да са подвижни и сърцето ви да е здраво.

Забавят ли стареенето хранителните добавки с колаген?

Колагенът поддържа еластичността на кожата, здравината на костите и подвижността на ставите. С напредването на възрастта обаче неговото производство намалява. Можем ли тогава да компенсираме това с хранителни добавки

Ресвератрол – ползи и източници на този силен антиоксидант

Ресвератролът е един от най-мощните естествени антиоксиданти. Намира се основно в черното грозде, но е наличен и в боровинки, червени плодове, горски плодове, какао, но също и във фъстъци. Според проучванията, ресвератролът се отделя от кожата и семките на гроздето по време на процеса на ферментация.