Хранителни добавки

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Ресвератрол – ползи и източници на този силен антиоксидант

Ресвератролът е един от най-мощните естествени антиоксиданти. Намира се основно в черното грозде, но е наличен и в боровинки, червени плодове, горски плодове, какао, но също и във фъстъци. Според проучванията, ресвератролът се отделя от кожата и семките на гроздето по време на процеса на ферментация.

Кверцетин: какво представлява и какви са ползите за здравето ви

Основните ползи на кверцетина са: поддържа здравето на сърдечно-съдовата система; балансира усложненията от рак; балансира проявите на алергии; успокоява болката; подпомага храносмилателната система; съюзник в поддържането на здравето и целостта на костите; полезен в процесите на подмладяване; може да има антивирусно действие в контекста на настоящата КОВИД пандемия.

Селен - всичко, което трябва да знаете за ролята му в организма

Селенът е основен микроелемент с важно значение за редица биохимични процеси в организма. Селенът съдържа над 20 селенопротеина , най-важните от които са: глутатион пероксидаза (GPX), селенопротеин Р, и тиоредоксин редуктаза.

Витамин В12 – какво е важно да знаем за него

В тази статия ще научите какво представлява витамин b12, каква роля играе в организма и какви са неговите ползи.

Витамини за коса, кожа и нокти: Наистина ли действат?

Един бърз поглед на Инстаграм или препълнения рафт с витамини за коса, кожа и нокти в аптеката, ни е напълно достатъчен, за да се убедим, че те определено са „горещ” артикул в момента. И в това наистина има смисъл! Коя жена не иска по-здрава коса, по-сияйна кожа и твърди без гел лак нокти?