L-Dopa - стимулира тестостерона, либидото и настроението

L-Dopa - стимулира тестостерона, либидото и настроението

Основната функция на L-допа е прекурсор на няколко различни невротрансмитери, особено допамин. Като част от диета ви L-допа осигурява много предимства. Сред дългия списък са: повишаване на либидото и сексуалния капацитет, оптимизиране на производството на тестостерон и подобрено настроение, енергия и загуба на мазнини.

 

L-допа е аминокиселина и хормон, който естествено се извлича от растения и животни. При хората, L-допа е създадена чрез биосинтеза от аминокиселина L-тирозин. Тя е предшественик на няколко важни и мощни невротрансмитери, които включват допамин, норепинефрин (норадреналин) и епинефрин (адреналин). Те са колективно известни като катехоламини и те играят роля в системите за стимулиране и възбуда в мозъка ви.

В чиста форма, L-допа се счита за психоактивно химически и може да се използва за лечение на болестта на Паркинсон и на редица други условия, свързани с ниски нива на горните невротрансмитери (особено допамин). Като ноотропни, L-допа се използва за борба с депресия и тревожност, докато повишаване на настроението и подобряване на способността за концентрация и насочване. L-допа се продава под наименованията леводопа SINEMET, Мадопар, Stalevo и Prolopa както и от билков екстракт Mucuna Pruriens

L-Dopa Ефект:

Основната функция на L-допа е прекурсор на няколко различни невротрансмитери, особено допамин. Химическият Допамин не може да  премине през кръвно-мозъчната бариера и да се синтезира в мозъка. Въпреки това, L-Dopa може да проникне през тази бариера и да доведе до повишени нива на доманин. L-допа се превръща в допамин от ензима допа декарбоксилаза, известен също като ароматна L-амино киселина декарбоксилаза. Друг необходим компонент на този процес е Витамин B6 (Pyridoxal фосфат), който често се съдържа в добавки с L-допа за повишена ефективност на преобразуването.

 

Като част от диета ви Mucuna Pruriens(мукуна пруриенс )  осигурява много предимства. Сред дългия списък са: повишаване на либидото и сексуалния капацитет, оптимизиране на производството на тестостерон и подобрено настроение, енергия и загуба на мазнини.

 

 

L-Dopa Качества:

L-Dopa често се приема за цели свързани с анти-стареене и удължаване продължителността на живота. С напредване на възрастта, нивата на допамин естествено намаляват и губят до 40000 допаминови неврони в мозъка. Когато 70% или повече от вашите допамин неврони са били изчерпани, симптомите на болестта на Паркинсон, започват да се появяват. Това е на теория, че ако живеем достатъчно дълго, в крайна сметка 100% от населението ще се разболее от заболяване Parkison поради неизбежния спад в нивата на допамина. L-Dopa може да противодейства на тези ефекти и потенциално забавяне на процеса на стареене в мозъка ви. От 1970-те години, L-допа се счита за една от най-ефективните добавки за лечения на болестта Паркинсон.

L-Dopa е също така много ефективен при увеличаване на цялостната функция на мозъка. Допаминът от своя страна е известен с участието си в регулирането на настроението, вниманието и движението. Много потребители на L-допа под формата на лекарства или билкови добавки като Mucuna Pruriens си подобряват   настроението  и психическото състояние, когато приемат тази добавка. Тя може да намали устойчивите негативни мисли и ще ви даде най-общ смисъл на благосъстояние. Други доказателства също така посочват увеличена умствената дейност, в резултат на тази добавка. Това може да бъде ефектът от повишени нива на допамин, който също участва в изпълнителни функции, които определят внимание и съсредоточеност. Много потребители също изпитват по-високи нива на енергия и мотивация, което се дължи на увеличената дейност на норепинефрин и епинефрин.

 

 

Тази хранителна добавка е мощен антиоксидант. L-допа помага за премахване на токсини и отрови от тялото, по-специално на мозъка, включително свободните радикали и други частици, които са били увреждане поради окисляване. Друга полза от този продукт е, че той повишава плазмените нива на хормона на растежа(HGH), които могат да допринесат за подобряване на здравето на цялото тяло, както и намаляване на признаците на стареене при възрастните индивиди. L-допа е ефективен при увеличаване на производството на тестостерон. Това води до повишена способност за увеличаване на мускулната маса и загуба на мазнини. Това е една отлична добавка за всеки, който прави тежки и интензивни тренировки.

 

Предимства на L-Dopa:

 • Мощен антиоксидант 
 • Повишава синтеза на хормона на растежа
 • Увеличава нивото на тестостерон 
 • Повишаване на либидото
 • Увеличаване на мускулната маса
 • Намаляване на мазнините
 • Намалява риска от Паркинсон
 • Елиминира стреса
 • Подобрява настроението

L-Dopa Дозировка:

Със стотици различни проучвания, които изследват ефектите на L-допа, има широка гама от препоръчителните дози навсякъде от 100 мг до 900 мг. Повечето експерти са съгласни, че за здрави възрастни, препоръчителното ниво трябва да бъде между 250 мг и 500 мг на ден. Тя може да бъде разделена на няколко приема през целия ден, като се вземат преди или след тренировка, но това не се изисква. Препоръчително е новите потребители да започнат с най-ниската ефективна доза, вероятно около 100 мг. Постепенно може да увеличите дозата, след като вече сте по-запознати с реалните ефекти и ползи, тъй като те могат да варират леко от човек на човек. Друго съображение е да се почива(да не се пие) от L-Dopa на всеки няколко седмици, по този начин тялото ви няма да намали собственото си производство на допамин.

 

L-Dopa Странични ефекти:

Тази добавка обикновено се смята за безопасна и се понася добре. Въпреки това, l-dopa е много мощен и има някои странични ефекти, свързани с неговата употреба. Това включва неща като хипотония (обикновено само свързани с много висока доза), гадене, стомашно-чревно кървене, нарушения на дишането, загуба на коса, объркване и безсъние . Разбира се, повечето от тях се появяват само при много високи дози или много продължително използване, но те със сигурност са причини за предупреждения.

 

За направата на всяка статия влагаме много труд, усилия и време, за да може да Ви поднесем достоверна и лесна за разбиране статия. Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Не забравяйте да ни последвате в Instagram и да харесате нашата страница във Facebook.  Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.