Статии

Сортирай по: Най-нови | Най-четени | Най-коментирани
Храни, богати на витамин Д, ползи и препоръчителни дневни дози

Знаете ли каква е функцията на витамините в нашето тяло. Кои са храните богати на тях? Какви са примерните дневни дози и какво се случва ако имаме липса на някой витамин? В тази статия ще научите кои са най-богатите на витамин Д храни, кои са ползите за здравето от приема на витамин Д, до какво води недостигът на витамин Д, и какви са дневните препоръчителни дози.

Храни богати на протеини. Ползи от приема на аминокиселини и протеини

Протеините, наричани още белтъчини, са едни от най-важните биологични елементи за оптималното развитие, растеж и възстановяване на човешкото тяло. Тези основни градивни компоненти участват в строежа на всяка една клетка, тъкан и орган и играят важна роля в почти всяка една реакция и метаболитен процес в организма.

Храни, богати на минерала цинк

Цинкът е вид минерал, който изпълнява важна роля за цялостното здраве на организма. Той участва в строежа на над 300 ензима и служи като ключов елемент в редица биохимични реакции и метаболитни процеси.

Най-продаваните хранителни добавки за 2020 година - Shop 4Fitness

Най-продаваните хранителни добавки за 2020 година . Най-продаваните протеини, аминокиселини, азотни бустери, антиоксидантин, витамини, минерали, продукти за отслабване, протеини за покачване на мускулна маса, ставно възстановяване, креатини, имуностимулатори, мултивитамини и др.

Как да намалим хормона на стреса - кортизола?

Знаете ли какво е кортизол и каква е функцията на този хормон? Знаете ли каква е връзката между стреса и кортизола? В тази статия ще научите какво е кортозол, за какво е отговорен този хормон и как да го държите в нормалните граници.