Раменни преси (Shoulder Presses)

Раменни преси (Shoulder Presses)

Раменните преси са едно от  най-добрите  упражнения за изграждане на мускулна маса на раменете, позволяващо използването на големи тежести.  Упражнението може да се изпълнява от стоеж или от седеж. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за рамене независимо от нивото Ви на развитие.

Препоръчвам Ви да го изпълнявате в началото на вашата тренировка. При изпълнението на това упражнение се нуждаете от партньор, който да ви подава щангата.

 

Варианти за изпълнение

 • С щанга - предимство при щангата е, че можете да използвате по големи тежести.Също така имате по-голям контрол върху тежестта.Използването на щанга позволява правенето на чийтинг. Недостатъкът на щангата е, че тя ограничава движението в долната му част, тъй като лостът пречи на пълното сгъване на ръцете.

 

 

 • С дъмбели - използването на дъмбели не позволява тренирането с големи тежести.Когато тренирате с дъмбели нямате голям контрол върху дъбмелите. Използването на дъмбели не ограничава движението в долната му част, тъй като дъмбелите позволяват пълно сгъване на ръцете.

 

 

Техника на изпълнение

 1. Вземате щангата (дъмбелите) и заставате в изходно положение (стоеж, седеж) с изпънати ръце над главата.
 2. Бавно започвате да свивате ръце , до пълното им сгъване
 3. След което се връщате в изходна позиция

 

Приложение

Раменните преси са едно от  най-добрите  упражнения за изграждане на мускулна маса на раменете, позволяващо използването на големи тежести.  Упражнението може да се изпълнява от стоеж или от седеж. Желателно е да присъства във всяка една ваша тренировка за рамене. Препоръчвам Ви да го изпълнявате в началото на вашата тренировка. При изпълнението на това упражнение се нуждаете от партньор, който да ви подава щангата и да Ви "пази".

 

ramenni-presi-s-dumbeli

 


Препоръчани хранителни добавки

SAN Pure Titanium Whey Essential 5lb / 2270 г

100% PURE TITANIUM WHEY ESSENTIAL е един от най-висококачествените и все пак достъпен протеин, от който се нуждаете, за да качите чиста мускулна маса и да предпазите мускулите от разпад.

 

SAN BCAA Boosted 40 дози

BCAA Boosted на марката SAN е най-доброто решение за покачване на мускулна маса, за предпазване на мускулите от катаболизъм (разпад на мускулната тъкан), за повишаване на енергията и за топене на мазнините, независимо дали искате да качвате или сваляте килограми.

 


Искаш ли да постигаш реални резултати? Да бъдеш във форма цяла година?! Ние можем да изготвим за Вас персонална тренировъчна програма, да следим развитието Ви и заедно да постигнем желаните от Вас резултати?

 

 

 

Трябва да знаеш, че НЯМА универсален начин на хранене и трениране! Всеки човек разполага с различни генетични предпоставки, които определят развитието на тялото му. Всеки се нуждае от ИНДИВИДУАЛНИ хранителен режим и тренировъчен план, съобразени с начина на живот, целите, нивото на физическа подготовка и времето, с което разполага, за да спортува. А когато хранителният режим и тренировките се комбинират с подходящи за целите хранителни добавки, то резултати със сигурност ще има, а ефектът ще е точно този, който си представяш! Ние ще ти дадем всичко, от което имаш нужда, спрямо твоето тяло, ще те мотивираме и ще проследим развитието ти, а от теб се иска само ПОСТОЯНСТВО!

 

Защо да изберете Нас?

 

Ние от www.4fitness.bg поемаме отговорността да се заемем с вашата промяна, да следим резултатите ви, да ви консултираме и да ви мотивираме всеки път щом се "опитате" да погледнете назад или да се откажете!

 

 • Индивидуален подход - Всички програми, които изготвяме са изцяло съобразени с индивидуалните ти нужди, а под внимание взимаме фактори като моментна физическа форма, начин на живот, цели, предишен опит, хранителни навици... Като допълнение получаваш консултация и препоръки за прием на хранителни добавки.
 • Следене на резултатите - Ние не оставаме безучастни към твоята промяна и постигнати резултати, затова следим развитието ти като ежеседмично попълваме таблица с мерки. Целта е да те мотивираме, за да прогресираш и да постигаш впечатляващи резултати.
 • Консултации и мотивация - Ще бъдем на твое разположение всеки ден, за да отговорим на всички възникнали въпроси! Искаме да постигнем успехи заедно с теб!

 

 


Ако статията Ви е била полезна, моля да я споделите в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Напишете вашето мнение за статията в коментарите по-долу. Благодаря ви!

 • Хранителен режим

  Когато начинът ви на хранене е съобразен с начина ви на живот, вашите цели, тренировъчния ви стаж и свободното време, с което разполагате, вие ще постигнете желаните резултати. Затова вие се нуждаете от индивидуален хранителен режим.

 • Комплексна програма

  Когато тренировъчната програма, хранителният режим и точните хранителни добавки се комбинират със следене на резултатите и оптимизиране на процеса, резултатите ще се постигнат по-лесно и ефекта ще е много по-голям.

 • Тренировъчна програма

  Повечето хора имат изоставащи мускулни групи, на които трябва да се обърне по-детайлно внимание, за да се изгради красиво и симетрично тяло, затова вие се нуждаете от специално изготвена тренировъчна програма.

 • Супер Абонамент

  Супер Абонамент включва хранителен режим, тренировъчна програма, консултация за прием на хранителни добавки, всекидневни консултации, следене на резултатите и оптимизиране на процеса в рамките на 3 месеца.